Guide – Send dine pakker miljøvenligt

Er du en af dem som går op i at gøre noget godt for miljøet? Det er du forhåbentlig.

Også når du sender pakker, kan du vælge at gøre det så miljøvenligt som muligt. Læs med her.

Reducer emballageforbrug

Når du sender en POSTNORD ERHVERVSPAKKE, eller en anden type pakke kan du gøre meget for miljøet ved at tænke over pakningen af din pakke. Kan du genbruge allerede eksisterende materiale, så er det det allerbedste. Det kan være kasser, og pakkemateriale fra pakker du selv har modtaget. Kan du genanvende disse sparer du på miljøet og sparer også dig selv for en udgift da du ikke skal indkøbe dette materiale.

Miljøvenligt kassefyld

Er det ikke muligt for dig at genanvende eksisterende materiale, så sørg for at det materiale du køber, er fremstillet så energivenligt som muligt. Kig efter FSC mærkning på pap, der indikerer et produkt der er fremstillet ved ansvarligt skovbrug. Det vil sige at man her har tænkt over produktion der bedst muligt bevarer truede dyr og planter. Det kan du kigge på med pappet med selvfølgelig også papir til din printer mv.

Derudover så tænk over hvordan du kan undgå plastic. Plastic er svært nedbrydeligt og derfor ikke godt for miljøet.

Vælg derfor f.eks. kassefyld der er miljøvenligt, og kig også på den tape du anvender, er der et miljøvenligt alternativ? Hvis ikke så sørg for at anvende en effektiv tape, så du kan bruge så lidt af det som muligt.

Tænk i de tre R’er

Hver gang du skal sende en pakke, kan du tænke over følgende inden du sender den afsted fra nærmeste access point: Reduce, reuse, recycle.

Dette er en simpel term for optimering af sit miljøaftryk.

Reduce går ud på at minimere forbrug, herunder hører for eksempel overvejelser om ordrebekræftelsen skal printes ved alle dine ordrer, eller om du kan spare miljøet og sende den digitalt.

Reuse går ud på genbrug og er som nævnt ovenfor overvejelser om hvordan vi kan bruge de materialer vi allerede har?

Til sidst har vi så recycle som går ud på den måde vi kommer at med vores materiale. Kan vi bruge materialer der er let nedbrydelige i naturen og dermed let indgår i en større cyklus? Og kan vi sikre at vi for eksempel sorterer vores affald korrekt så det er nemmere at komme af med, men også genanvende?

Følger du disse råd så gør du dit til at passe på miljøet -også når du sender pakker.

 

Rul til toppen