Lær børn at spise flere grøntsager med mikrogrønt

Det er ingen hemmelighed at det kan være svært at få børn til at spise grøntsager, men der findes faktisk et enkelt trick, der bare er rigtigt godt på mange planter og endda hjælper til at få sneget de små grønne sager i børn.

Tricket hedder mikrogrønt https://www.mikrohaven.dk/mikrogroent/hvad-er-mikrogroent/  og det kræver nok lidt mere forklaring.

 

Hvad er mikrogrønt overhovedet?

 

Det er små versioner af alle mulige forskellige former for grøntsager og krydderurter. Det specielle er at man høster det som helt små planter. Faktisk som oftest før de overhovedet for ægte blade. Det vil sige de høstes i stadiet mellem spirer og babygrønt.

 

Hvorfor kan det få børn til at spise grøntsager?

 

Hemmeligheden er at det er super nemt at dyrke, og det vil sige at det er rigtigt nemt for børn og voksne at gå til. Hvis man som familie bestemmer sig for at dyrke dette, ja så kommer der et ejerskab fra både børn og voksnes side, og det betyder faktisk, at du vil opleve at dine børn selv spørger om de må smage dit og dat. Du vil blive overrasket over, hvad de pludseligt kan lide!

Australske studier har vist, at denne metode får markant flere børn til at spise grøntsager så det er jo fantastisk.

 

Det kan anbefales at starte lidt simpelt ud med f.eks. bare at dyrke ærter. Det er noget af det nemmeste, der er næsten ikke noget der kan gå galt – heller ikke hvis man skulle glemme at vande.

Og alt du skal bruge er en vindueskarm, en bakke og lidt pottemuld. Herefter bløder du ærterne op i 24 timer hvorefter du fordeler dem på bakken. Og så er det blot at vente til de spirer. Det er et mirakel hver gang det sker, og det kan absolut begejstre både børn og voksne. Husk nu endeligt at holde dem fugtige – hvis du husker det, så bliver det let som en leg.

 

Jeg vil vædde på at dine børn spiser de nye mikrogrøntsager med stor lyst og velbehag. Senere kan i vælge at udvide med solsikker og radiser.

 

Så summa summarum, det kan være en super aktivitet for familien at dyrke mikro grønt sammen, men det løser jo ikke alle problemer – og især ikke hvis dit barn er udadreagerende og slår, bider og sparker. Der findes der helt andre metoder til, som du kan læse mere om her.

 

https://www.jannepress.dk/familieraadgivning/saadan-hjaelper-du-dit-barn-der-bider-river-slaar-og-sparker/

Rul til toppen