Glæden ved jagt

Har du aldrig været på jagt før, overvejer du om du skal tage et jagttegn, så læs med her. Vi vil fortælle dig om nogle af alle glæderne ved at gå på jagt, for der er mange af dem.

 

Der er mange måder man kan tage del i en jagt på, der er selve jægeren som skyder byttet, men i nogle jagtformer er der også klappere, som driver byttet frem i det åbne. Så hvis du ikke har mod på at tage et jagttegn, og selv skyde dyret kan du sagtens deltage i en jagt alligevel. Du vil opleve storslået natur, da du kommer helt tæt på naturen på en anden måde end hvis du går en tur. Du kommer helt derud hvor der kun er dig og naturen. Dine støvler kan sidde fast i mudder, du kan risikere at fryse noget så gevaldigt når du time efter time, sidder det samme sted i skjul og venter på dyret viser sig.

 

Vi lover at det er det hele værd, den ro du finder i naturen når du er på jagt, er bare noget helt særligt. Lige som vi heller ikke kan beskrive hvilken følelse det giver i kroppen første gang det lykkes at få dyret på kornet. Det giver et sus i hele kroppen, af at lykkes. Alle de mange timers forberedelser der går forud, før man kan få et dyr på kornet, giver endelig pote. Du må først bruge mange timer på den teoretiske del af jagttegnet, dernæst kommer der en skydeprøve, før du endeligt kan få dit jagttegn. Efterfølgende kommer der planlægning af selve jagten, hvem skal med og hvor skal det foregå. Hvad skal selv du medbringe?

 

Som jæger findes der en lang række af jagtudstyr, nogle produkter er mere uundværlige end andre. F.eks. er du nødt til at have et våben hvis du gerne vil skyde et dyr. Du må sørge for at være ordentlig påklædt, da en jagt kan tage mange timer og ikke altid foregår i det bedste vejr. En praktisk jagtrygsæk der kan rumme alle dine ting kan også være praktisk. Måske en LED lommelygte til de tidlige eller sene timer af jagten. Som du nok kan fornemme, er listen af muligt udstyr lang, der findes heldigvis nogen som kan hjælpe dig med dette. Hos Jagtland.dk finder du et bredt udvalg af jagtudstyr, i mange prisklasser. Det burde derfor være et oplagt valg at finde dit jagtudstyr, om du er en erfaren jæger eller ej.

 

Vi håber vi har givet dig mod på jagt. Det er en fantastisk interesse, du befinder dig i vor dejlige natur, nogle gange alene og andre gange i selskab med andre. Du vil helt sikket finde ud af, at der er et godt sammenhold i jagtverdenen, du vil altså få dig en helt ny omgangskreds som alle deler den samme passion som dig.

 

 

Rul til toppen